En toen kwam een droomhuis te koop

 Al eerder schreef ik over de lifestyle creep.  Het is niet makkelijk. Maar vanochtend stuurde Lieftallige Echtgenote een funda-linkje door. 

Aan de rand van het dorp (2km van de kern), met een prachtig vrij uitzicht voor over een rivier en achter bos en hei. Vier slaapkamers, speels ingedeeld en heel veel licht. Zwembad in de tuin, die overigens prachtig is aangelegd.

Zelfs de inrichting en afwerking is naar onze smaak gedaan. Het prijskaartje ligt aan de bovenkant van het budget. Maar het zou kunnen...

Toch gaan we het niet doen. Het is onverstandig: over 10 jaar zijn we FIRE. En niet alleen dat; het is ook onpraktisch om een paar kilometer van het dorp te wonen met kleine kinderen. 

Maar manmanman, wat een mooi huis. Het is niet makkelijk om je in te houden!

Reacties

  1. Nee, dat gaan we ook niet doen. Maar als het over een half jaar nog te koop staat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is dus ook eigenlijk géén droomhuis, want het ligt op de verkeerde locatie. Maar toch succes met het weerstaan van de verleiding :-) .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kinderen blijven niet klein.
    En hoe doen ze dat dan op het platteland? Ik moest ook vanuit het dorp naar de boerderij fietsen want daar woonden mijn vrienden. Toen waren we 6-7. Inmiddels ligt er een fraai fietspad, en woont mijn vriendin zelf met man en kinderen op de boerderij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon op het platteland. En nee, ik laat in deze tijd mijn kinderen geen 2,5km naar de basisschool fietsen op die leeftijd en een drukke provinciale weg oversteken.

      Verwijderen
  4. Nou we zien je volgende post wel verschijnen met je nieuwe aankoop ;-)

    Maar that's life: keuzes maken en de consequenties accepteren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quiz: route naar rijkdom

Geldsnor heeft het helemaal verkeerd aangepakt

Geldsnor en zijn nieuwe baan