Fietsenschuur gebouwd

 Het was nogal een project. Maar het is gelukt: de fietsenschuur is af. Want in Huize Geldsnor hebben we nogal veel fietsen. We zijn met z'n vijven en dat levert veel fietsen op. Een stuk of 14. En dat neemt plek in.

Die plek had ik op zich wel in de garage: onze garage is ongeveer 9*4 meter met daarop een zolder. Maar toch stond het in de weg. Dus moesten we daar iets mee.

Nu was er een stuk loze ruimte achter onze garage, waar eerder de moestuin was. Hier heb ik een overkapping gemaakt van douglas-hout, met Zweeds rabat aan de voorkant en een dak van EPDM.

Het was nogal een karwei om dit dak aan te brengen. Lijmen, uitrollen, opvouwen, uitvouwen en dat allemaal vechtend tegen de warmte met een zwaar, zwart doek in mijn handen. De volgende keer wordt het gewoon een zadeldak!

Nu kunnen alle fietsen naar de fietsenschuur. De ruimte die dit oplevert in de garage gaan we nuttig gebruiken. Deze splitsen we, naar een speel&sportruimte en een stuk klusschuur. De auto's staan nooit in de garage, en dat gaan we nu ook niet doen.

Het zal wel weer een hoop werk zijn en een bak met geld kosten, maar gelukkig doe ik alles zelf. Het is dus uitsluitend materiaal zoals houten balken, gipsplaten en isolatiemateriaal wat ik aan hoef te schaffen. 

Een ander nuttig taakje wat we hebben gedaan is het aanpakken van een muur om warmte te voorkomen.
Onze tuin is volledig "ingesloten". Hagen, muren en schuttingen. De muur van de garage ligt pal op het zuiden, en die wordt dan ook loeiheet in de zomer. De hele dag warmt deze op, en de hele nacht geeft deze warmte af. Hier hebben we wat planten heengebracht die we voorheen in de moestuin hadden staan. Een druif en 2 kiwi's. Die doen het goed op deze zuidmuur (is de verwachting) en we kunnen daar dan hopelijk profiteren van minder hitte in de tuin. 
Dit is denk ik even effectief als tegeltjeswippen (maar dat hadden we al gedaan) en een stukje compensatie voor het neerzetten van het fietsenhok.

Reacties

  1. Hebben jullie zoveel speciale fietsen dat er per persoon bijna 3 fietsen nodig zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een MTB & een racefiets en een gewone "krakfiets", waarmee ik de dagelijkse dingetjes doe. Verder een cargo-bike (passen 3 kinderen achterop, al fietst de oudste altijd zelf tegenwoordig) en een gewone fiets voor Lieftallige Echtgenote. Dat zijn er 5.

      En de kinderen hebben allemaal 1 fiets in gebruik: dat zijn er bij elkaar 8. Maar de fiets die te klein is voor mijn zoon, is nog te groot voor mijn dochter, en die te klein is voor mijn oudste dochter is te groot voor de jongste dochter.
      Er zitten dus een paar tussen-fietsen bij, die we niet wegdoen omdat ze toch groeien.

      Verwijderen
  2. Zeker met opgroeiende kinderen is het inderdaad de moeite waard om wat fietsen te bewaren waar ze nog moeten ingroeien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quiz: route naar rijkdom

Geldsnor heeft het helemaal verkeerd aangepakt

Geldsnor en zijn nieuwe baan