Morgenmiddag de was draaien!

 Morgenmiddag is het weer eens zo ver: de zogenaamde day ahead prijs voor elektriciteit gaat in de middag knalhard onderuit: 26ct negatief per kwh. Op een volwaardige bezetting van een 3 fase aansluiting 25A) betekent dit ruim 3 eur per uur als verdienpotentieel in de middag. 

Helaas is dit vrij moeilijk te verwezenlijken.  Het is nagenoeg onmogelijk, en bovendien vanuit congestie oogpunt onwenselijk, om je volledige aansluiting te benutten.

Toch kan het morgen voor iedereen wel degelijk de moeite zijn om het energieverbruik aan te passen. In de middag is er namelijk een enorm overschot aan hernieuwbare energie die anders verloren gaat.

Heb je de mogelijkheid om je wasmachine, vaatwasser of boiler aan te zetten? Doe dit dan!

De oorzaak ligt overigens bij onze buurlanden. Overal ontbreekt massaal de vraag naar energie, omdat het 1 mei is. Wij zijn zo ongeveer het enige land wat wel gewoon werkt.

Reacties

  1. Ik denk dat ik toch maar gewoon naar mijn werk ga. Daar verdien ik meer dan drie euro.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook. Maar het knopje om de start uit te stellen is ideaal en zit op vrijwel iedere wasmachine en vaatwasser.

      Verwijderen
  2. Wat vond je dat op een zondagse storm dag de windmolens grotendeels werden uitgeschakeld, omdat er dan te lang een negatieve stroomprijs gerealiseerd moest worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Direct gevolg van salderen. Bedrijfskundig uiteraard een goede keuze, en ook voor milieu en uitstoot is het prima: er is immers geen vraag naar het product, dus produceer je niet. Logisch.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quiz: route naar rijkdom

Geldsnor en zijn nieuwe baan

Geldsnor gaat op Blogspot